Webtures’ın Vizyonu Nedir?
- 15 Ekim 2017
Webtures’ın bir vizyonu yok! Biliyorum çok net oldu :)
Öncelikle “Vizyon nedir?” sorusuna yanıt vermek daha doğru olur. Vizyon elde somut veriler olmadan, kesinliği söz konusu olmadan gerçekleşecek gelişmelerin önceden tahmin edilmesidir. Öngörüdür.
Ancak bence vizyon özellikle iş dünyasında “hedef” ile karıştırılmaktadır. Bana göre bir kişinin bir alandaki başarısı, başkaları açısından vizyoner karşılanabilirken bu durum kendisi için sadece bir hedef olabilir.
Örnek vermek gerekirse, Elon Musk için insansız otomobil üretmek, roket indirmek bir hedefti, ancak bu durum başkaları için hedef olmaktan uzaksa Elon Musk vizyoner olarak değerlendirilir. Veya Apple’ın dokunmatik saatleri, bizler için bir vizyonken Google için bir hedef, Elon Musk için de ancak sıradan bir girişim olabilir. Dolayısıyla vizyon tamamen kişilerin bulundukları konumdan ne kadar ileriyi başarabilecekleriyle doğru orantılıdır.
Hiçbir insan kendisine göre vizyoner değildir. Sadece hedefleri vardır ve bu hedeflere ulaşamayacak kişiler için bu bir vizyondur.
Bu sebeple Webtures bir vizyona sahip değildir. Hedefleri vardır. Bazen bu hedefler büyük, bazen de küçüktür. Ancak genel olarak kısa vadeli hedeflere odaklanırız. 3 ay sonrası, 1 ay sonrası, 1 hafta sonrası hatta yarının hedefleri vardır. Hedefler ne kadar küçükse başarılması o kadar kolaydır ve bu başarının sağladığı motivasyon bir sonrakini başarmanızı daha da kolaylaştırır. Dolayısıyla her zaman şu bakış açısıyla hareket ederim; “Her şeyin daha iyisi vardır ve daha iyisini yapmaya devam ettikçe mutlaka bir gün en iyisi olursunuz”
“Daha iyisi” anlayışı, sizi yormadan, sürekli dinç ve motive bir şekilde başarıya götürür. Kullandığınız teknolojilerin daha iyisi, mobilyalarınızın daha iyisi, ekibinizin daha iyisi, hizmetlerinizin daha iyisi, müşterilerinizin daha iyisi ve hatta kendinizin daha iyisi. Bunun için bilmemiz gereken tek şey, çok az bile olsa daha iyisinin çok yakın ve kolay, ancak hiçbir zaman bitmeyecek bir süreç olduğudur.
Peki Webtures’ın Hedefleri Nedir?
- Her geçen gün daha faydalı ve verimli hizmetler vermeye odaklanıyoruz. Bu kapsamda müşteri sayımızı azaltarak, büyüklüğünü artırmayı hedefliyoruz. Yani orta ölçekli 100 müşteri yerine büyük ölçekli 10 müşteri. Bu sayede her geçen gün geliştirdiğimiz, faydalı ve verimli hizmetlerimizi daha derinlemesine uygulayabileceğimizi biliyoruz.
- Her geçen gün daha iyi bir işveren markası olmak için çabalıyoruz. Bu sebeple Webtures Kültürünü daha da geliştirmek için kafa yoruyoruz.
- Her konuda edindiğimiz tüm bilgi ve deneyimleri, herkesle daha fazla paylaşmak istiyoruz. Çünkü “Paylaşmak kazanmanın en hızlı yoludur” diyoruz.
- Klasik milli hamaset olarak değil, gerçekten Türkiye’nin daha fazla teknoloji ve hizmet ihracatı yapabilmesi için tüm yeteneklerimizi kullanmak istiyoruz. Not : Bu konuda oldukça büyük bir projemizi yakın zaman içerisinde paylaşacağız.
- Yönetici ve patronların daha paylaşımcı ve iyi niyetli olması, çalışanların da kendilerini sürekli daha iyi olabilmek için geliştirme gayreti içerisinde olabilmesi için bir farkındalık yaratmak istiyoruz.
- Kısaca Webtures’a temas eden, web sitesini ziyaret eden, ofisini ziyaret eden, ekipten biriyle tanışa herkes, müşteriler, çalışanlar, kitapları okuyanlar, etkinliklerine katılanlar, bir şekilde Webtures ismini duyan herkese daha fazla nasıl faydalı olabiliriz sorusunun yanıtlarına odaklanıyoruz. Vizyonumuz yok ama hedefimiz bu.
Soru ?
2030 yılında Webtures firması ve Kaan Gülten nasıl bir ortamda , neden ve ne yapıyor olacaklar ?
Teşekkürler .
HEDEF NASIL BELİRLENİR ?
S pecific
Measurable
Achievable
Relevant
Time
Tesekkurler Kaan Bey , aslinda hayatimizi bir taraftan daha sofistike hale getirip sonra da bunu nasil kolaylastiririzin pesindeyiz biz metropol insanlari. Halbuki *iki donum bostan yan gel yat Osman* demek de var bu dunyada :)
Bence Kaan Bey biraz da mutevazi dusunmus Webtures hakkinda.
Hani eskiden bir marka ve reklami vardi ya , Nokia connecting peoples diye. Bu misyonun yeni sahibi artik digital dunyanin SEO lari, yani Webtures. Vizyonlarinin ne oldugu konusunda ise bence son paragrafinda gayet net ozetlemisler.
Ancak SEO larin en onemli farki sadece insanlari birbirlerine baglamakla kalmiyor bence, dogru kitlelerin dogru eslerini bulmasinda hiz, zaman, flexy konforu , gorsellik ve maddi avantajlarini da sunuyor.
Benim endisem sudur ki zaman icinde bu sektordeki disruptive rekabetler internet arama motorlarinda distorsiyonlara dolayisi ile kirliliklere neden olabilir mi……?
Selamlar, sevgiler….